onsdag den 6. november 2013

MTB maraton

I weekenden kørte jeg mit første MTB maraton i Fussingø nær Randers, Ruten på 50 km var en god blanding af grusvej og singletrack. Jeg havde fra starten valgt at udfordre mig med den lange distance, for at prøve mig selv af, men havde i ugen optil ikke rigtig fået trænet af flere årsager bl. a. tiden, men også de vejrlige forhold havde sat en stopper for lysten, men jeg var opsat på at få en god tur, og som minimum gennemføre. Havde sat mig et mål der hed 2½ time, hvilket ikke helt blev nået, men det var nok også lidt højt sat.


På startlinen kunne jeg se at Thomas Bundgård og Søren Søgaard var klar, og de skulle også vise sig at tage de første placeringer, men de gav den god gas fra start af, og det var ikke rigtig en option at forsøge at hænge med hvis jeg skulle gøre mig forhåbninger om at komme helskindet igennem, men jeg pressede på i et tempo jeg mente var realistisk men også i den gode ende.

Den sidste uges megen regn har gjort en del ved skovene, ikke kun de par væltede træer der nu er men træerne er blevet rystet godt fri af blade hvilket betyder at de mange spor og stier er blevet fyldt godt op med et lag glatte smattede blade, som virker som sæbe når man kommer rund i svingene, så man skulle være på vagt, dertil kommer at sigletrack sporene som i forvejen så ret slidte ud var meget plørede og glatte, så også her skulle man koncentrere sig, og ikke mindst arbejde en smule ekstra for at holde fart i cyklen. Det var dog vildt fedt og teknik og fysik blev presset godt.

Vi starter med en slynge på små 5 km, hvorefter vi kommer ind på hovedsporet, hvor de efterfølgende 3 km skal køres 3 gange, herefter er det 2 fulde runder. Den første halvdel samt den sidste fjerdedel er relativ tekniske afbrudt af små kortere passager på grusveje, og med masser af højdemeter, den sidste fjerdedel af runden var stor grusvej og et stykke med asfalt hvor det bare handlede om at give fuldt gas.De første 8 km var langt hen ad vejen en kamp om at komme frem i feltet på godt 80 startende, men så begyndte spredningen at være fornuftig og jeg kom til at ligge sammen med et par gutter hvis fysiske og tekniske formåen mindede meget om mine egne, og jeg vurderede umiddelbart at vi var i top 15. 

på slutningen af første runde kunne jeg mærke at jeg havde masser af energi endnu og at jeg på opkørslerne var teknisk og fysisk i overskud i forhold til dem jeg lå sammen med, så da vi gik ud på anden runde, fik den lige lidt ekstra at tygge på og en rum tid senere var jeg alene uden visuel kontakt bagud, og så handlede det bare om at forsøge at hold afstanden. Desværre lykkedes dette ikke helt og på slutningen af 2 runde begyndte jeg at være noget træt på opkørsler og i mudderpassagerne, og kun små 1½ km fra mål kom de 3 mand op igen og krydse målstregen få sekunder før mig selv, men et resultat som nr. 11 i en tid på 2:40 kan jeg kun være tilfreds med specielt da jeg hørte at Thomas var kommet i mål som nr. 1 i 2:16, og han har trods alt nogen flere timer og år på bagen i dette game.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar