mandag den 9. juni 2014

Første sejr

Siden World cup på sjælland i midten af maj, har den stået på godt med træning, men der har også været tid til at køre noget løb.

MTBO sommercup
1. afdeling af MTBO sommercup blev afviklet i Rold skov. Sommercupen bliver afviklet på samme vilkår som vintercuppen, et kort med 15 poster som kan tages i vilkårlig rækkefølge 90 min + ekstra tid hvis man er over 50 eller er kvinde – ideal vejvalg mellem 35-40 km, ved hver post er der et spørgsmål, som hvis det svares rigtigt kan give ekstra point. Jeg har efterhånden besluttet mig for (både til sommer- og vintercup) blot at koncentrere mig om træningen, så alle poster skal i hus uanset tidsforbrug, er desuden ganske ringe til at svare på spørgsmål hvilket har stor betydning hvis du skal have et godt resultat.


Den fik dog fuld gas og alle poster kom i hus langt inden for tiden, og i dagens hurtigste tid – vigtigt, jeg kunne tilmed have været 2-4 min hurtigere hvis jeg havde taget posterne i en lidt anden rækkefølge.

Rold24race
I den efterfølgende weekend blev 24timer løbet i Rold skov afviklet, her var jeg på et 8 mands hold med det lokale autoværksted, og vi havde et særdeles hyggeligt døgn. Holdet blev dag i løbet af morgentimerne søndag dog noget afstumpet, så vi var nogle stykker der måtte køre en ekstra tur, helt OK, fik kørt 5 gode ture på den14 km lange tekniske og fysiske krævende rute, og nåede målet med at komme under 40min, så stor succes her.

DMI landevej
Året DMI mesterskab i landevej blev afviklet en tirsdag og onsdag  i begyndelsen af juni måned og heldigvis nåede min landevejscykel at blive klar i sidste øjeblik, så den skulle bare have hele armen.

Tirsdagens enkelstart var en meget flad 20 km tur langs med Limfjorden, hvor der var lidt modvind på udturen, men med en lånt tribøjle på styret, var det ikke noget man mærkede ret meget. Det var en poitiv oplevelse at prøve at ligge i en bøjle i så lang tid men det gik forrygende og holdt en gennemsnitsfart på næsten 36 km/timen fuldt ud acceptabelt når man tænker på jeg ikke har kør på landevej i næsten 12 måneder.

Onsdag var der linjeløb omkring Dronninglund, så der var dømt masser af højdemeter, og en tur på lige under 100 km. Var med feltet de første 10 km og de første part ryk, men herefter følger jeg min forudsatte plan ikke at forsøge at hænge med, men køre mit eget løb, jeg får følge af en holdkammerat og vi kører de næste 70 km sammen og får ind imellem fat i ryggen på et par andre rytter, men de 60 km ligger jeg nok og trækker, hvilket man bruger en dl mere energi på end når man ligger på hjul, så de sidste 10 km inden 80 km mærket og sidste omgang ligge vi sammen med en større gruppe som desværre afslutter deres tur ved de 80 km, så da de kører til siden starter mit udbrud og den får hele armen de næste 15 km, og det giver poste og jeg får lavet et godt hul til konkurrenten, samtidig med at jeg kan se 2 ryttere foran komme tættere og tættere på, de sidste 2 km går ret meget opad og her begynder kræfterne at slippe op, og desværre er turen lige 1-2 km for kort for jeg når lige akkurat ikke at hente de 2 forankørende, men mangler blot 50-100 meter – ØV, Men kommer igennem lige under de 3 timer og men en gennemsnitshastighed på næsten 34 km/t – alt i alt en god oplevelse, super god træning og MEGET ØMME stænger.

MTBO sommercup
Torsdag, dagen efter linjeløbet er der 2. afdeling af sommercup, denne gang i svinkløv/kollerup, igen er planen at alle poster skal i hus og i hurtigste tid – begge mål opnås, men dennegang ikke inden for tidsgrænsen, kommer 6 min for sent i mål, men er yderst tilfreds, og så har jeg tilmed svaret rigtigt på en god del af spørgsmålene og slutter på en 4. plads men af point med nr. 2 og 3 – så igen en yderst positiv oplevelse – men herefter står den på hvile før søndagens XCM i Randers.


Randers XCM
52 km i Fussingø, byder på masser af højdemeter, teknisk krævende singletrack og gode grusstier – 2 omgange på en 26 km runde med omkring 500 højdemeter – det kan kun blive fedt. Sidste efterår kørte jeg at andet XCM løb hernede, og her gik jeg godt kold på de sidste 2-3 km, men formen er bedre nu og den skal fortsat bare have max gas.

Starten går og vi ligger samlet i en gruppe på 6-7 stykker de første par km, men op ad en af de lange bakker, kan jeg mærke jeg er godt kørende, så jeg stykker på og fornemmer at konkurrenterne ikke kan følge med – fedt tænker jeg og forsætter bare det høje tempo, desværre er klassen en af de sidst startende så der bliver på første runde brugt en hel del energi på at overhale forankørende, heldigvis uden de store problemer. Efter første omgang løsner det dog godt op jeg ligger i en periode og batteler med et par lokale fra Randers, men på nedkørslerne trækker jeg fra dem og pludselig er de væk, er godt klar over jeg er i front, så jeg bliver ved med at presse på især fordi jeg kan mærke at formen er til det.

Det blev til en rigtig god dag i sadlen, cyklen fungerede til UG og jeg bliver hver dag mere og mere overbevist om at jeg har taget det rigtige valg i min investering.

En fed oplevelse at kunne køre over målstregen og vide at man var først, og så var det tilmed gået godt, og der var masser af energi, så en 3 tur havde slet ikke været umuligt. Ekstra fedt var det så at finde ud af at der var pengepræmier til alle vinderne (fedt at kunne tage hjem med en check på 600 kr.)


Ser man på tiderne for licensrytterne i Herre C som skulle køre 3 omgange, ville jeg umiddelbart have ligget med helt fremme, der var masser af energi til en tredje runde – så det tyder på positive takter.


De næste weekender er ligeledes i MTBO og MTB favør, idet vi i næste uge har 3 dage MTBO i Silkeborg, ugen efter er der 12 timer i Rold, hvor holdet lyder på Michael og Nina Hoffmann, Rasmus Sørensen og undertegnet – så den skal ikke have for lidt.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar