torsdag den 12. september 2013

Trimtex cup afslutning på hjemmebane

Der var lagt op til en super fed weekend, med optakt fredag i form af sprint i Broddingbjerg, i udkanten af Viborg, og de efterfølgende 2 dage den afsluttende afdeling af Trimtex Cuppen i Rold skov.
Denne afdeling fraveg de tidligere afdelinger ved at være et dobbelt arrangement, således at der lørdag blev kørt en mellemdistance i Rold Nørreskov, og søndag blev kørt Jagtstart med udgangspunkt i lørdagens resultat, således at første mand i mål var vinder af cupafdelingen.

Intenst sprint
Med 29 poster på 6,5km er det helt sikkert at man skal være vågen hele vejen. Vi starter direkte ud i det tekniske fra første post, og derfra er det så bare hårdt på i skiftevis lidt skræntorientering og noget parklignende terræn, hvilket forsætter frem til passage af asfaltvejen, herefter er der en længere periode med mere reel skovorientering, dog tillagt en hel del højdemeter.

Røde poster er 1. kort (start-19) Blå poster er 2. kort (19-mål)

Tilbage over asfaltvejen, får vi endnu en omgang parkorientering inden målgang. Jeg føler selv jeg kører et ganske fornuftigt løb, laver en del mindre fejl, og et par mindre hensigtsmæssige vejvalg, men der var en sjov og udfordrende bane.

Mellemdistance i Nørreskoven
Jeg havde set meget frem til løbene i Rold skov, dels fordi det var på hjemmebane, men også fordi Trimtex cuppen skulle afgøres. Andreas Bergmann havde allerede taget sejeren efter de første 5 afdelinger, men 2. til 4. pladserne var fortsat åbne, jeg kunne ved at vinde afdelingen blive nr. 2 i den samlede stilling, dette skulle dog være noget af en bedrift, så det regnede jeg ikke med var muligt, så den egentlige kamp lå mellem Johan Holkmann og jeg selv, i det der kun var 1 point der adskilte os inden afdelingen.
Jeg kørte godt til fra start af og havde allerede ved post 5 fået tæt kontakt med Rasmus Søgaard, jeg kom dog aldrig op til ham. Ved post 19 ser jeg Bjarne Hoffmann i modløb blot få meter fra posten, og passerer ham på vej op ad bakken til post 20.


Til post 23 laver jeg et uhensigtsmæssigt vejvalg ved at kører NØ, ned ad bakken, for så at kører op igen, det rigtige vejvalg havde nok været at køre SV ud af posten, og så SØ ad den store grusvej. Jeg begynder at kunne mærke trætheden i benene på vej op ad bakken mod post 23, men der er ikke langt til mål, så der skal kæmpes det sidste stykke. Bjarne kører fra mig op ad bakken, men jeg henter ind på ham mod post 24 og da han overser det lille spor der går op til posten, resten af vejen var simple og jeg var kun 46 sek. efter Søgaard og 1.26 efter Bergmann. Så det blev tæt på jagtstarten.

Jagtstart i Mosskov
Allerede ved post 2 var der konktakt mellem Bermann og Søgaard, og jeg var blot 50 m bag dem, Rasmus kørte dog godt efterfølgende og jeg ser ham efterfølgende kun i modløb, men Bergmann ser jeg adskillige gange i modløb kort før posterne og ved post 10 er jeg foran ham, men han træder lidt bedre end mig og lige foran mig hele vejen til post 17, bortset fra nogle enkelte steder hvor jeg for sneget mig foran via andre vejvalg.

Strækket til post 18, var langstræk og her kører Bergmann højre om, mens jeg går venstre om. Vi kipper post 18 samtidig. Derfra er det bare hjemover, desværre kan jeg ikke helt følge med Bregmann og må se mig slået på målstregen med små 14 sek., men jeg er fuldt ud tilfreds. Der skal dog ikke herskes nogen tvivl om at hjemmebane fordelen kunne mærkes, men det er jo det samme når vi kører i Nordsjælland.

Det var 2 fede løb og jeg sikrede mig med 3. pladsen i den sidste afdeling den samlede 3. plads på ranglisten.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar