mandag den 29. april 2013

MTBO CAMP 2013

Den sidste uge har været en meget begivenhedsrig ferie, i det der både er blevet kørt DMI (Dansk militær idrætsforbund) mesterskaber i MTB, og den årlige danske MTBO camp, som dette år var i Nordjylland, med deltagelse fra omkring 140 ryttere fordelt over 14 lande lige fra det meste af Europa.


DMI MTB i Korsør

Tirsdagens program løb på MTB i Korsør Lystskov, på en god alsidig rute med både krævende opkørsler, og gode faste singletrack.

DMI MTB i Korsør

Ruten var 6.3 km og skulle gennemkøres 5 gange, og der skulle køres stærkt for at nå vindertiden på 90 min. Jeg lagde godt ud og var med fremme på 1. halvdel af første runde, men et styrt forårsagede at jeg mistede taget i frontgruppen og måtte kæmpe en del for at hente de nærmeste konkurrenter, at vinderen så kørte rigtig stærkt er en anden side af sagen. Jeg forsøgte konstant at presse på og efter 3. rund var jeg 6’er kun 20 sek. efter nr. 4, og med en aggressiv kørsel og et godt tempo bar det frugt for halvvejs på 4. runde var de 20 sek. Lukket, desværre kunne jeg ikke efterfølgende skabe det hul jeg havde håbet på, og da kræfterne begyndte at slippe op midtvejs på 5. runde kunne jeg blot se til men nr. 4 stak af. Jeg holdt dog min 5. plads, og er alt i alt ganske tilfreds med min præstation, det, var et hårdt løb, men teknisk gik det rigtig fint.

Igen kunne jeg blot se til men materiellet fejler (det er en dyr grejsport), i det for bremse valgt at stå af (igen, igen) på opvarmningsrunden, hvorfor jeg kun havde en bag bremse til rådighed, et nyt sæt bremser er dog bestilt og skulle gerne komme i skrivende uge.


MTBO CAMP 2013
Onsdag til søndag blev der arrangeret den årlige MTBO camp, denne gang med udgangspunkt fra Aalborg, med løb i mange af de fineste klitplantager – havde fortsat ikke nogen for bremse – havde imidlertid fjernet den helt – og det tog lidt tid at vænne sig til at bremsegrebet var væk.

Onsdagens løb var sprint i Øvelsesterrænet, hvilket var virkelig fedt, desværre blev jeg disket fordi det trådløse EMIT system der blev kørt med ikke blev registreret – men jeg kørte et godt løb bortset fra en stor fejl til sidsteposten som kostede i nærheden af 2 min.


 Hvorup Øvelsesterræn

Torsdag var vi i Svinkløv, vejret var bragende og banerne udfordrende, både fysisk og teknisk, jeg lavede rigtig mange fejl, og følte ikke selv jeg havde kørt et særligt godt løb, men det betød ikke at det ikke var sjovt.
Svinkløv del 1
 
Svinkløv del 2

Fredag var jeg banelægger, så dagen var lidt en hviledag fra min side, men alt gik godt og der var fuldt tilfredshed.

Lørdagens løb foregik i Tornby, og her var der virkelig tale om en teknisk udfordring i det stinet og terræn virkelig havde stor betydning for vejvalget, og de baner der var blevet lagt krævede virkelig fuld fokus hvis man ville undgå fejl, hvilket jeg tilsyneladende ikke formåede for jeg lavede adskillige tekniske fejl, både ved at køre til forkerte poster, springe poster over samt lave deciderede dumme vejvalg, hvilket alt i alt har kostet rigtigt mange minutter – og igen ikke noget blændende resultat, men det var vild sjovt – og bestemt et sted jeg bestemt gerne ville køre igen. Eneste minus var den krig der blev udkæmpet i skoven under løbet, for en større forsamling af riddere, og andre sjovt udklædte personer spærrede flere af stierne.

Tornby Klitplantage
 
Søndag var den dag jeg havde frygtet mest – Ultralang - 42 hårde km i luftlinje, heldig vil i Tranum som er flad som en pandekage, men det blev en rigtig lang tur, jeg kom dog ganske godt igennem med kun en enkelt fejl, i det jeg spang post 13 over (opdagede det på vej til post 15), og derfor måtte tilbage og hente den, så der røg nogle minutter, men derudover var det først på slutningen efter trætheden virkelig havde meldt sig at jeg lavede store bom, og med 2 x 3-4 min på de sidste poster mistede jeg meget tid. Men alt i alt er jeg glad for at være kommet igennem og med ganske få fejl, så alt i alt en positiv oplevelse.

Tranum del 1 og 3
 
Tranum del 2

Med afslutningen på den ultralange distance var det også slut med dette års MTBO camp – hvilket igen i år har været super fedt og så med 5 dage med vidt forskellig terræn og køreforhold.
Vi glæder os allerede til næste år hvor turen går til klippeøen Bornholm – og deres noget anderledes terræn.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar